Igazságügyi Palota - IP

Belsőépítészet, Bim
Budapest, Kossuth tér
Kivitelezés alatt
24 000 m2
SIP Zrt. - Budapest
ArchIKON, ZED
ArchIKON, ZED

Igazságügyi Palota - IP

"A Kossuth téren a Parlamenttel szemben épült Igazságügyi palota, eredeti nevén Magyar Királyi Igazságügyi Palota az egyik a Tér meghatározó épületei közül. Az 1896-os millennium keretein belül épült 1893 és 1896 között, eklektikus stílusban, Hauszmann Alajos tervei alapján. A Magyar Királyi Kúria számára emelt épület 1949-ig szolgált annak székhelyéül; jelenleg nagyobb részét a Néprajzi Múzeum, kisebb részét pedig a Politikatörténeti Intézet foglalja el."

A projekt célja a védett épület műemléki értékeinek megóvásával, helyreállításával és rekonstrukciójával az Igazságügyi Palota eredeti funkciójának és fényének helyreállítása, figyelembe véve a mai kor igényeit és a funkció változásait. Ennek módja, az utólagos hozzáépítések eltávolítása, a tetőtér részleges beépítése, az udvarok egy szintes aláépítése, trafó pinceszinti kialakítása, négy új felvonó elhelyezése, bíróság funkció kialakítása.

Irodánk az építészeti és belsőépítészeti kiviteli tervezésben vett részt, valamint a történelmi épület rekonsctrukciójának rendkívül összetett BIM munkarészét készítette el.