Lombkorona

Építészet, Kiviteli tervezés
Budapest, János-hegy
Kivitelezés alatt
Hello Wood Zrt.
ZED

Lombkorona tanösvény

Egy 150 látogatót befogadni képes, a természetvédelmi oktatást fókuszba helyező lombkorona-tanösvény, melynek helyszíne a Normafán, a volt Sport Hotel jelenleg elzárt területe. A talajszintről induló tanösvény a fák lombjai között bukkan majd ki, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a fővárosra.

A tanösvény öt különálló szakaszra bontható, melyek egy-egy élménypontban végződnek. Klasszikus értelemben vett kilátó tornyot nem tartalmaz a tanösvény.

A Normafa és a környező erdők nemcsak kedvelt kirándulóhelyek, de különleges természeti kincsek is. A területen 400 éves tölgyek és hársfák, 200-300 éves bükkfák is állnak. Magyarországon itt található az egyik legnagyobb, kivételesen összetett idős faállomány.

A Hello Wood tervezői csapatának javaslata alapján a korábbi lombkoronasétány a Normafa természeti értékeinek védelmét hirdető tanösvénnyé válik, amely a klímaváltozás miatt veszélybe került őshonos fafajokra hívja fel a figyelmet. A tanösvény látogatói testközelből tapasztalhatják meg a környezettudatos életmód és szemlélet jelentőségét. Az odalátogató fiatalok vezetett túrákon vehetnek részt, és speciálisan kialakított madárles-fotókabinokban játékos természetmegfigyelésen keresztül gazdagodhatnak új ismeretekkel.